1e date gehad en nu?

Wat doe je na de eerste date?

De eerste les in datingland: Als je zelf steeds contact moet zoeken en een lauw of afstandelijk antwoord krijgt, of degene in kwestie niets meer laten horen, dan is dit vaak een "Ik heb eigenlijk geen interesse in je, maar ik durf het niet direct te zeggen". Next dus.

We gaan er nu even vanuit dat je een leuke eerste date hebt gehad en al smacht naar de tweede date. Een tweede date is vaak nóg spannender dan het eerste afspraak. Een ding is zeker op dit moment: De klik is er en je vindt elkaar leuk genoeg om een nieuwe date te plannen. Dit zijn de eerste stappen op weg naar een relatie!

Tips voor een geslaagde tweede date

Waarschijnlijk zijn jullie tijdens de eerste date ergens een kop koffie gaan drinken, heb je van een lekkere lunch genoten, een borrelafspraak gemaakt of samen uit eten geweest. Het was vooral verkennen en elkaar aftasten. Nu je toe bent aan een tweede afspraakje is het leuk om elkaar in een andere omgeving beter te leren kennen. Doe dus iets anders dan de eerste keer.

Maak een lekkere bos of strandwandeling, ga naar de dierentuin, bezoek een leuke expositie, geniet van een zomerse picknick of ga in de winter naar de ijsbaan. Als het iets is wat jullie beiden leuk vinden, dan zal je zien dat een tweede date heel ontspannen verloopt.

Tijdig afscheid

Niet te lang, maar ook zeker niet te kort. Laat de tweede date altijd iets langer duren dan de eerste, maar ook weer niet te lang. Een middagje samen iets leuks doen geeft je prima de gelegenheid om de ander nog wat beter te leren kennen.

Bouw het vooral rustig op, geef jezelf en elkaar de tijd en ruimte om te wennen en verkennen. Op het moment dat je te hard van stapel loopt dan krijg je hier vaak achteraf spijt van.

Door aan het begin van de avond afscheid te nemen en beiden lekker naar je eigen huis te gaan, geef je elkaar de tijd om alle indrukken en de middag te verwerken en je te verheugen op het volgende weerzien.

In de wolken

Ben je na die eerste date al tot over je oren verliefd? Je doet er goed aan om dit nog even voor jezelf te houden. Als je binnen een paar dates al gaat opbiechten dat je verliefd bent en de vlinders in je buik voelt vliegen, dan zal dit nogal wanhopig overkomen.

Het schrikt af en zet iemand gelijk aan het denken over de toekomst. Daarnaast wordt het doorgaans als niet erg aantrekkelijk ervaren. Vaker komt het als wanhopig over, terwijl je zou denken dat het juist vleiend is.

Je hoeft ook weer niet hard to get te gaan spelen, of een ijskonijn te zijn, maar doseren kan in deze zeker geen kwaad. Laat vooral merken dat je de ander erg leuk vindt en spreek dat ook uit. De woorden verliefdheid en liefde kan je nu beter nog even achterwege laten en bewaren voor de volgende fase.

Contact

Als je iemand heel erg leuk vindt dan wil je hem of haar natuurlijk zo snel mogelijk weer zien. Toch doe je er goed in om het contact tussen jullie een beetje te doseren. Zoek afleiding en grijp niet ieder moment aan om hem of haar een berichtje te sturen.

Een tweede date hoeft dus niet binnen een paar dagen op de eerste te volgen. Zoals gezegd, té graag willen heeft weinig tot geen sexappeal. Even wachten heeft nog een voordeel. Als je elkaar eventjes moet missen dan groeit het verlangen naar een volgende ontmoeting als vanzelf. Doe er je voordeel mee!

Hoe weet je of hij/zij de ware is?

De kans is klein dat je er op de tweede date al achter bent of deze persoon de ware is. De ware vinden is iets heel unieks en de grootste aanrader wat dat betreft is: Richt je pijlen niet op één persoon. Hoe leuk het contact ook kan zijn, in weinig gevallen is de eerste of tweede date het moment waarop je erachter komt de ware gevonden te hebben.
Het kan zeker geen kwaad om meerdere persoonlijkheden te ontmoeten om te vinden wat het beste bij jou past.

Uiteraard kan je bij ons terecht voor nog meer aanvullende tips, of specifieke vragen. Houdt ook vooral de artikelen in de gaten voor meer tips!