5 Tips voor het schrijven van een leuke profieltekst

Je hebt je naam, e-mail adres en wachtwoord ingevoerd en je hebt al een account. Een leuke foto uitzoeken en dan.. de profieltekst! Op basis van een paar leuke foto’s zal je niet direct veel reacties krijgen.
Maar wat is dan het geheim van een leuke profieltekst?

Tip 1: Een leuke profieltekst hoeft geen feitelijke informatie te bevatten

Maak er vooral geen opsomming van. Je werk, je dagelijkse leven en de zaterdag op de voetbalclub. Weinig mensen zullen hier op zitten wachten. Kijk voor de grap eens naar een profieltekst datingsite vrouw. Hier zal zelden een opsomming instaan van wat ze doen, wat ze leuk vinden en waar ze in hun vrije tijd zijn.

Filmmakers noemen het ook wel cliffhangers. Dat moment dat je bijna van de bank af valt omdat het zó spannend is, maar de film met een open einde eindigt. Hetzelfde moet je met jouw datingsite profiel willen doen.

Een leuke profieltekst bevat daarom weinig feitelijke informatie, maar laat een hoop sensatie en vragen over.

Tip 2: Wees eerlijk op je datingsite profiel

Een leugentje voor eigen bestwil.. Al is de leugen nog zo klein, de waarheid achterhaalt hem wel. Wees vooral eerlijk in je profiel. Blijf wel enigszins objectief en optimistisch. Ga geen negatieve verhalen op je profiel zetten, of hoe eenzaam of zielig je bent. Daar zit niemand op te wachten. Ga geen eigenschappen verheerlijken of misschien juist kleineren. Je bent zoals je bent en daar moet je trots op zijn!

Tip 3: Leg gevoel in je profieltekst

Emotie, emotie en nog eens emotie. Ga geen rationeel verhaal schrijven, al zal dat het eerste zijn wat in de meesten opkomt. Uit gevoelens in je profiel in plaats van dat je een opsomming geeft van jezelf. Het is veel leuker om iemand zijn profieltekst te lezen en een gevoel te herkennen, dat geeft onmiddelijk verbinding. Beschrijf wat bepaalde hobby’s met jou doen. Niet alleen wat de hobby is, maar juist wat jou daar zo in raakt.
Denk verder!

Tip 4: Probeer niet te zelfvoldaan over te komen

Bekijk het eens vanuit een objectief punt. Mensen worden snel als opschepperig gezien wanneer zij een leuke profieltekst schrijven en vervolgens een flirtbericht sturen. Er wordt naar het profiel gekeken en er staat iets wat nét too much is en voila, geen reactie terug. Wees bescheiden in je profiel. Je kan beter iets te bescheiden overkomen dan iets te zelfvoldaan.

Tip 5: Denk vooral niet te lang na over je profieltekst

Het moet vooral een spontaan verhaal zijn, dus denk geen uren na over je profieltekst. Zet wat dingen neer en ga dan vooral sorteren op wat wel en wat niet mag blijven staan, nadat je bovenstaande tips in acht hebt genomen!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!