Tips om online contact te leggen

Online contact leggen

Het online contact leggen zelf begint al bij een goed, duidelijk en open profiel aanmaken voor jezelf. Geef de mensen een zo goed mogelijk beeld van jezelf, en bekijk ook zeker eens ons artikel over het aanleggen van een goed profiel. [Klik hier om het te lezen]

Dit brengt ons gelijk bij het belangrijkste punt wat betreft het contact leggen:

Maak een persoonlijk profiel

Mocht je weinig reacties krijgen, dan kan de oorzaak zijn dat je een profiel hebt aangelegd dat andere daters niet aanspreekt.

Enkele tips voor een goed profiel. Ik zal er niet al teveel over uitweiden, zodat je het uitgebreide artikel over het perfecte profiel voor een dating website ook nog rustig kunt bestuderen

  • Benut alle mogelijkheden die geboden worden. Vul alle velden in en geef aan wat je doet, wat je bezig houdt.
  • Wees uitgebreid, maar bescheiden in wat je over jezelf vertelt. Teksten als “Leuke meid zoekt leuke jongen” zal je niet veel aanspraak kunnen verwachten. Tal van mensen die dit schreven gingen je voor.
  • Let goed op je grammatica en spelling. Maak geen grove spelfouten om te voorkomen dat mensen hierop afknappen.
  • Plaats altijd een profielfoto, zonder foto hebben mensen geen idee hoe je eruit ziet en lijkt het erop of je weinig tijd aan je profiel hebt besteed. Waarom zouden anderen dan moeite voor jou doen?

Blijf eerlijk, overdrijf niet

Iedereen wilt zichzelf van zijn beste kant laten zien, maar beperk dit. Beschrijf op je profiel wie je echt bent, niet wie je wilt zijn.

Het kan ook gebeuren dat het profiel van je toekomstige date afwijkt van de werkelijkheid. Om erachter te komen of dit het geval is kan je vooral veel chatten, flirten, en over en weer berichten sturen. Stel spontane vragen om te kijken of de reactie strookt met de profiel inhoud.


Wees concreet in je wensen

Het is verstanding om je ideale date en je wensen op te nemen in je profiel. Hierdoor zullen de mensen die reageren veel serieuzer zijn dan wanneer je dit niet doet. Dan is het maar afwachten of jullie op één lijn zitten. Dit voorkomt teleurstellingen, want hoe vollediger de gegevens, hoe groter de kans op een daadwerkelijke date met de persoon waar je mee aan het schrijven bent


Toon interesse in leuke leden

Een goede eerste stap is natuurlijk altijd om zelf het ijs te breken. Iedereen is hier om er een vriendschap, date of relatie aan over te houden. Mocht je niet precies weten wat te zeggen, dan is het raadzaam om met een eenvoudige wink of flirt te beginnen.

Op deze wijze weet deze persoon dat je interesse in hem/haar hebt en kan het flirten beginnen. Om origineel te blijven raad ik je aan om het persoonlijk te maken in de vorm van een berichtje en oprechte interesse te tonen naar aanleiding van het profiel


Nodig andere leden uit om te chatten

Op de startpagina zie je chatberichten staan. Hier kunnen leuke oproepjes bij zitten en het is dan ook zeker aan te raden om de chat berichten in de gaten te houden.

Reageer privé op de persoon waar je interesse in hebt aan de hand van het chat bericht. Op deze manier zal je er snel achter komen of deze persoon iets is voor je. Het chatbericht is een ideale opening, reageer er wel inhoudelijk op.


Als je een bericht stuurt, ga dan in op het profiel van desbetreffend persoon

Reageer je op een ander, dan kan je het beste niet een monoloog over jezelf beginnen. Ga in eerste instantie in op wat je aanspreekt in de ander zijn of haar profiel. Denk aan hobby’s, beroep, woonplaats of beroep die je vermeld ziet staan

Vergeet vooral geen vragen te stellen, want je wilt nog veel meer weten dan de basis informatie. Iedereen vind het leuk als er interesse in ze wordt getoond en ze zullen je over het algemeen graag iets meer vertellen! Vertel iets over jezelf, maar toon vooral interesse in degene die je aanschrijft.


Wees realistisch in je eisen

Wanneer je hoopt de knapste, leukste, heetste dame of heer aan de haak te slaan die je ooit bent tegen gekomen, dan moet je van zeer goede huize komen. Er zijn uiteraard meer mensen die dit profiel gezien hebben. Uiteraard is alles mogelijk, maar bedenk dat uiterlijk ook niet altijd alles is.

Het kan zeker geen kwaad om verschillende mensen te leren kennen. Verlies de realiteit niet uit het oog, want dan zal je zeker sneller succes hebben op Onlinedating4u.nl


Gun elkaar even de anonimiteit

Iedereen vindt het leuk en spannend om een berichtje te krijgen en contact te leggen, maar veel mensen waarderen het stukje anonimiteit dat de datingsite hen biedt. Geef niet meteen privé gegevens. Dit kan afschrikken voor de andere partij.

Ook al voelt het goed in het begin, weet zeker dat jullie er beiden aan toe zijn voor je privé gegevens geeft. Een goed moment is tijdens of na de eerste date.