Tips voor een onweerstaanbaar datingprofiel

Hoe maak je een profiel waarmee je volop vrouwen ontmoet?

Jouw online profiel laat zien wie jij bent, hoe je eruit ziet, waar je van houdt en wat je belangrijk vindt. Alleen op deze manier krijgen mogelijke matches een goed beeld van jou. Andersom werkt dit natuurlijk ook zo. De eerste indruk is iemand zijn of haar profiel waar je vrij snel weet of je met diegene in contact wilt komen.

Maar hoe maak je nu een goed en vooral onderscheidend datingprofiel? Hier lees je de belangrijkste tips en leggen we bepaalde dingen uit die je moét weten om een perfect profiel op een datingsite te maken.

Profiel(tekst) datingsite

De eerste indruk waaruit iemand opmaakt of zij een ander leuk vindt is doorgaans het profiel of de profieltekst. Dit is jouw visitekaartje, de eerste indruk naar aanleiding waarvan vrouwen beoordelen of ze je überhaupt interessant vinden. Best wel belangrijk dat dit klopt dus!

Als je eenmaal de stap hebt gewaagd en je hebt je op één of meerdere datingsites ingeschreven, dan is de eerste stap daarna een goed profiel aanmaken.

Zo pak je dat aan:

Kies een goede gebruikersnaam

De gebruikersnaam of ‘nickname’ die je kiest is zeer belangrijk. Bij elk onderdeel van jouw profiel zullen vrouwen zich afvragen wat dit over jou zegt. Zo ook bij jouw gebruikersnaam. Op het moment dat je een seksueel getinte gebruikersnaam kiest zal het duidelijk zijn bij vrouwen dat je maar naar 1 ding op zoek bent.

Dit terwijl je het misschien ook leuk vindt om samen in eerste instantie iets leuks te ondernemen. Neem de tijd en wees zorgvuldig met het kiezen van een gebruikersnaam.

Met dit gegeven zal het duidelijk zijn dat je met gebruikersnaam “FriemelMetGrotePiemel” opvallend weinig reacties zal krijgen van de leukere en intelligentere vrouwen in datingland.

Wat doet het dan wel goed? Een gebruikersnaam die vrouwen op een creatieve manier aanspreekt. Denk aan liefde, drama en romantiek. Waarom hebben TV-series anders van die pakkende titels?

Met wat romantiek, drama en/of liefde ben je dus al een heel eind. Let er wel op dat je niet overkomt als een hopeloze romanticus die de wanhoop nabij is en alles op alles zet om maar een vrouw te krijgen in zijn leven.

Dat maakt dat “PrinsOpHetStalenRos” bijvoorbeeld een leuke, ludieke gebruikersnaam is, als je van fietsen houdt in ieder geval. Helemaal leuk als je er dan ook wat over schrijft in je profiel. Dat soort kleine details maakt je profiel sluitend en één geheel.

Het moge duidelijk zijn: Het verzinnen van een goede gebruikersnaam vergt heel wat tijd en aandacht.

Neem die tijd ook, en geef het de aandacht die het nodig heeft, want een verkeerd gekozen gebruikersnaam kan net zoveel kwaad doen als een slecht gemaakte foto of een verkeerde profieltekst.

Goede profieltekst datingsite

Uiteraard is een goede profieltekst ook zeer belangrijk, maar wat zet je in je profiel? Het is een van de eerste dingen waar naar gekeken wordt door bezoekers van jouw profiel, en naast je profielfoto en interesses dé basis is van jouw profiel.

Wie ben je en wat wil je? Het is heel belangrijk dat je jezelf dit afvraagt en dit ook zeker in jouw profiel verwerkt. Wat verwacht je van een relatie (huwelijk, samenwonen, vriendschap, seks) en van een eventuele partner? Het is de kunst om in weinig woorden een beeld te scheppen van wie jij bent en wat jij wilt en welke interesses jij hebt.

Het is zeker niet gemakkelijk om dat in een korte tekst op te schrijven, maar bedenk jezelf dat je de rest altijd nog in een gesprek kan aanvullen. Je profieltekst moet vooral catchy zijn, en geen levensverhaal.

Beschrijf jezelf beknopt en laat ook zeker wat belangrijke zaken open, zodat een ander hier makkelijk op kan inhaken. De weg naar een bericht is vaak vrij gemakkelijk op het moment dat de profieltekst wat te vragen overlaat.

Extra Tip: Begin met een goede openingszin

Nadat mensen jouw foto hebben gezien zullen ze je profiel gaan doornemen. De openingszin is daarin het eerste dat gelezen zal worden. Het is dus best de moeite waard om wat meer aandacht te besteden aan je eerste twee zinnen.

Houd het kort en wees origineel!

Wees in je profiel ook niet te kieskeurig tegenover potentiële partners. Als je in je profiel al schrijft dat je niet van kleine vrouwen houdt, die blond zijn en lang haar hebben, dan valt een groot deel van de vrouwen al af, en daar had best een leuke mogelijke dame tussen kunnen zitten!

Niet te vaag, maar ook zeker niet overcompleet dus! Denk er goed over na, lees het zelf nog eens over en kijk ook vooral naar de profielen van anderen en kijk of je dingen ziet die jij kan gebruiken die je aanspreken.

Vrouwen vinden foto’s vaak belangrijk, maar een profieltekst nóg belangrijker. Te belangrijk dus om maar even iets neer te zetten. Op de meeste datingsites kom je er niet meer mee weg om het leeg te laten

Mannen zijn over het algemeen geneigd om of teveel over zichzelf te vertellen, of in verschrikkelijke clichés te vervallen. Met het schrijven van clichés zeg je eigenlijk dat je jezelf niet interessant vindt, en ook absoluut niet interessant wilt zijn.

Met teveel over jezelf vertellen vraag je eigenlijk om goedkeuring van een vrouw. Er zal toch wel iets tussenzitten dat ze kan waarderen, en waar ze iets voor zal voelen?

Wanneer en waarom reageert een vrouw nu eigenlijk op jouw profiel? De belangrijkste reden is dat ze zich iets gaan afvragen over jou, dat ze graag wilt weten. Daarom stuurt ze jou een bericht om eens te vragen naar wat haar zo opviel.

De kunst van een goede profieltekst is dus: Vertel iets over jezelf, maar laat tegelijkertijd iets te vragen over voor de vrouwen die jij graag zou willen ontmoeten. Vertel bijvoorbeeld niet wát voor werk je doet, maar juist wat je zo leuk vindt aan het werk dat je doet.

Gevoel en emoties maken vrouwen al snel benieuwd naar meer. Dit is ook waar vrouwen het liefst over praten. Juist daarom is het slim om in je profiel hier en daar wat gevoel en emotie naar voren te laten komen.

Verder bevat een goed mannelijk profiel een paar zinnen over de volgende onderwerpen:

  • Werk
  • Vrije tijd
  • Dromen/Passie
  • Wat voor vrouw zoek je?

Meer dan dit heb je echt niet nodig om een vrouw haar interesse op te wekken, aan de hand van jouw profieltekst! Daarbij is het belangrijk dat jouw profieltekst aansluit op je foto’s en de rest van je profiel. Het is perfect als iemand kan zien wat je leuk vindt, en er daarnaast ook iets over leest in jouw profiel.

Profielfoto datingsite

Het is uit onderzoek gebleken dat het plaatsen van een goede profielfoto tot aanzienlijk meer reacties leidt. Het liefst een recente foto die jou volledig laat zien. Bij voorkeur lachend en zonder gezichtsbedekking zoals een hoed, pet of zonnebril. Dit zijn de foto’s die het best beoordeeld worden als profielfoto en zorgen daarmee voor 3 keer zoveel kans op reactie, dan een profiel zonder foto.

Als je daarnaast nog meer foto’s wilt plaatsen dan is het aan te raden om te laten zien wat je hobby’s zijn. Zo krijgen je toekomstige matches een goed beeld bij jou en bij wat je graag in je vrije tijd doet.

Vrouwen kijken dus heel graag naar de ogen en het gezicht van de man. Dit is zeker geen vleeskeuring, maar dit is vooral belangrijk voor vrouwen om een indruk te krijgen van zijn uitstraling en uitdrukking. Dit vertelt een vrouw precies dat wat ze wilt weten van een man.

De beste foto is er dus één van je gezicht. Makkelijk. Maar helaas, het gaat hier niet om zomaar een foto van je gezicht. Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw de man het aantrekkelijkst vindt als:

  • 1. Hij niet recht in de camera kijkt.
  • 2. Niet in de camera glimlacht.
  • 3. Een neutrale uitdrukking op zijn gezicht heeft.

Waarom een vrouw zo’n foto het aantrekkelijkste vindt? Omdat het een man iets mysterieus geeft, “Waar kijkt hij naar?” “Waarom interesseert het hem zo?” “Wat zou hij denken?” Zoals je eerder hebt gelezen in dit artikel is dat juist hetgeen je wilt bereiken!

Plaats daarnaast ook een foto van jouw volledig in beeld. Let op dat je goed staat en kleding draagt die je ook aan zou kunnen hebben op de eerste date met haar. Als derde foto wordt het tijd om een beeld te vormen bij je grootste hobby, jouw passie, of iets wat je in je vrije tijd onderneemt.

Ben je een gezelligheidsdier? Dan kan je als vierde foto een foto plaatsen die dat laat zien. Let er wel op dat dit geen foto is waarop jij duidelijk een iets te gezellige avond hebt gehad, en iets te diep in het glaasje hebt gekeken.

Het is belangrijk om te weten dat meer dan 4 foto’s niet heel veel meer toevoegt aan je profiel. Doe dit dan ook niet. Hoe meer mysterie hoe groter de kans dat ze een bericht zal sturen en contact met je zal opnemen

Want of een vrouw gaat reageren hangt nogmaals af van de indruk die jouw profiel op haar maakt en of ze zich iets gaan afvragen over jou.

Eerlijkheid

Een profiel mag je best van je beste kanten laten zien, maar schept geen beeld van iemand die je nooit gaat worden of die je niet bent. Het kan toch zeker niet je bedoeling zijn om zoveel mogelijk mensen naar je profiel te lokken, maar het moet juist de bedoeling zijn om iemand te vinden die bij je past.

Je wilt iemand vinden die je respecteert om wie je bent en niet afknappen op jouw imperfecties. Dit gaat je alleen lukken als je eerlijk bent. Je hoeft natuurlijk niet jezelf af te kraken in je profiel, maar ken wel je mankementen en weet hoe je bepaalde zaken moet brengen.

Nadruk op positieve

Waarschijnlijk zijn er dingen in je leven gebeurd die je diep gekwetst hebben, of die je teleurgesteld hebben. Dat is natuurlijk vervelend, maar je profiel is daar niet de beste uitlaatklep voor. Laat het verleden voor wat het is.

Iedereen heeft zo zijn of haar rugzakje en de minder leuke dingen kun je altijd nog op een later tijdstip kwijt. Schrijf in je profiel alleen positieve dingen. Een optimistisch en positief profiel maakt je veel makkelijker te benaderen. Vrouwen zullen zich dan minder bezwaard voelen om contact te zoeken

Voorkom (spel)fouten

Dit lijkt een onschuldige tip, maar met spel- en/of stijlfouten maak je geen goede eerste indruk. Niet de beste in ieder geval. Lees je tekst goed door en check het op fouten, kijk of zinnen goed lopen. Het zou zonde zijn als iemand bij je past, maar je profiel een warboel is waardoor er geen contact uit voortkomt.

Goed profiel datingsite

Je zult, zoals je hebt gelezen, nog serieus aan de slag moeten als je succesvol wilt zijn of worden in het internetdaten. Je zult nu wel druk zijn met het schrijven van jouw profieltekst, het maken, uitzoeken en plaatsen van leuke foto’s.

De beloning voor je ingezette moeite kan echter serieus groot zijn. Iedere week een date in de agenda met een leuke vrouw is geen uitzondering, als jij iets van jouw profiel hebt gemaakt tenminste!

Een ander groot voordeel van daten op internet is dat je het kunt doen op het moment dat jij daar tijd en zin in hebt. Neem die tijd, een goed datingsite profiel zal dus wat tijd kosten, maar het zal absoluut de moeite waard zijn!

Nu je een goed profiel hebt aangelegd en het tijd is om contact te gaan leggen met andere leden, wordt het ook de hoogste tijd om dit artikel door te nemen met tips over het online contact leggen!